10 Φεβρουαρίου 2009

" Μικροαστικά " - Λουκιανός Κηλαηδόνης, Γιάννης Νεγρεπόντης

Mέσα στα ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΑ μπορεί κανείς να βρει όλες τις μουσικές που άκουσα στα διαλείμματα των θερινών σινεμά των παιδικών μου χρόνων, στους διαδρόμους των πρώτων πολυκατοικιών που γνώρισα, σε σπίτια που γιόρταζαν κάτι, στις αναμεταδόσεις των παρελάσεων από το ραδιόφωνο.
Μπορεί ακόμα να βρει την ατμόσφαιρα που υπήρχε διάχυτη τα χειμωνιάτικα απογεύματα με ήλιο στην Πανεπιστημίου έξω από το ΡΕΞ, στην ψηλοτάβανη εκείνη αίθουσα του Ιπποδρόμου του Δέλτα και στις ταινίες του Χόμφρεϊ Μπόγκαρτ.
Εγραψα ακόμα μουσική για πράγματα που συνέβησαν πριν γεννηθώ και για άλλα πολύ σημερινά. Δεν νοσταλγώ, δεν «βγάζω» μιαν εποχή, ούτε προσπαθώ να συντηρήσω πράγματα που χάθηκαν. Λέω τη γνώμη μου πάνω σε όσα, χρόνια τώρα, μου λέγανε.
Λουκιανός Κηλαηδόνης


Περιεχόμενα:
01. ΚΟΛΛΗΓΑ ΓΙΟΣ
02. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
03. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ
04. ΕΡΓΕΝΗΣ
05. ΠΡΩΙΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
06. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ
07. Ο ΓΑΜΟΣ
08. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΝΕ
09. ΞΕΡΙΖΩΜΑ
10. ΝΤΡΟΠΗ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΔΙ
11. ΣΕ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ '50
12. ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
13. ΡΕΚΒΙΕΜ
14. Η ΜΑΡΩ

02 Φεβρουαρίου 2009

"Η Μπαλάντα Του Ταξιδιώτη" - Διονύσης Τσακνής

Ένα δισκάκι σπάνιο από τα πολλά που δεν κατόρθωσαν πότε να πάρουν προαγωγή σε CD για διαφόρους λόγους...
1982-83 και ο Νιόνιος, μαζί με τον φίλο του Βαγγέλη Τάντο (Πολωνός στο παρατσούκλι) προσπαθεί να κυκλοφορήσει τα πρώτα του τραγούδια.
Εμψυχωτής και παρακινητής στην προσπάθειά του ένας άλλος φίλος απ' τα παλιά, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, προθυμοποιείται να τον βοηθήσει να υλοποιήσει την επιθυμία του αναλαμβάνοντας ΟΛΑ τα έξοδα της παραγωγής (μουσικούς, στούντιο, κλπ).
Η προσπάθεια αυτή γίνεται πραγματικότητα. Ο δίσκος κυκλοφόρησε , με την συμμετοχή και της Δ. Μπόκοτα, το καλοκαίρι του '83 σε περιορισμένα αντίτυπα που όμως δεν έτυχε ούτε να ευδοκιμήσει στο φιλόμουσο κοινό (δίσκος φτωχός, αδιάφορος και γεμάτος επαναλήψεις - προσωπική μου γνώμη) μα ούτε και να χαράξει μια πορεία, αφού τα δικαιώματα εξολοκλήρου τα είχε ο Β. Αλεξανδρής ο οποίος δεν θέλησε ποτέ να δώσει μια συνέχεια στην όλη ιστορία, μιας και η σχέση του με τον Διονύση είχε από καιρό φθαρεί...


Περιεχόμενα:
1. Εισαγωγή
2. Η μπαλλάντα του ταξιδιώτη
3. Διάλογοι μπροστα στον καθρέφτη Ι
4. Εισαγωγή σε μια ροκ μπαλλάντα
5. Διάλογοι μπροστά στον καθρέφτη ΙΙ
6. Στάση
7. Ξέσπασμα
8. Ονειρο
9. Ιστορίες καθημερινής εγκληματικότητας
10. Παράβαση Ι
11. Στάση
12. Παράβαση ΙΙ
13. Η μπαλλάντα