14 Φεβρουαρίου 2007

" The Girl In The Other Room " - Dianna Krall

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης τζαζ η διάσημη Καναδή τραγουδίστρια και πιανίστα Dianna Krall παρουσιάζει το άλμπουμ
"The girl in the other room"
(2004) που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τραγούδια που η Krall συνέθεσε μαζί με το σύζυγό της, Elvis Costello.
Η Diane Krall μεγάλωσε σε μία μουσική οικογένεια. Η ίδια λέει χαρακτηριστικά: "Νομίζω πως ο πατέρας μου είχε όλους τους δίσκους του Fats Waller και θυμάμαι πως προσπαθούσα να μάθω όλα τα κομμάτια απ' έξω. Η τζαζ είναι η μουσική της καρδιάς μου, αυτή που με εκφράζει. Προσπαθώ στις ερμηνείες μου να τα δίνω όλα, πάθος, ειλικρίνεια, έμπνευση, ενθουσιασμό..."

Η φωνή της Diana Krall έχει τα χρώματα των ταινιών του Woody Allen, που μπορούν να δώσουν στο σαλόνι μας το απαραίτητο ημίφως, τα αργοκίνητα σύννεφα από τους καπνούς των τσιγάρων και τις γλυκές μυρωδιές των ποτών, στοιχεία που συναντάμε σε κάθε jazz bar. Η πρώτη της δουλειά μετά το "The Girl In The Other Room" (2004), μας βρίσκει ανυπόμονους να ζήσουμε και πάλι αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα που έχουμε συνδέσει με ερμηνεύτριες του επιπέδου της Julie London και της Peggy Lee. Η αναμφισβήτητη ικανότητα του παραγωγού Tommy Li Puma εγγυάται την αρμονική συνύπαρξη των απολαυστικών φωνητικών της με τις πανέμορφες νότες της Clayton/Hamilton Jazz Orchestra και του κουαρτέτου της.
Η Diana μέσα από το δίσκο αυτό μεταδίδει -με τη μεγαλύτερη δυνατή προσήλωση στο παρελθόν- αρκετή από την ευτυχία που βιώνει από τον επιτυχημένο γάμο της με τον Elvis Costello και από την προσμονή της γέννησης του πρώτου τους παιδιού.
Μαζί με την Diana Krall (τραγούδι, πιάνο) εμφανίζονται επίσης: Antony Wilson, κιθάρα - John Clayton, μπάσο - Jeff Hamilton, ντραμς.
Track List
01. Stop This World
02. The Girl In The Other Room
03. Temptation
04. Almost Blue
05. I've Changed My Address
06. Love Me Like A Man
07. I'm Pulling Through
08. Black Crow
09. Narrow Daylight
10. Abandoned Masquerade
11. I'm Coming Through
12. Departure Bay

Δεν υπάρχουν σχόλια: