26 Φεβρουαρίου 2007

" Τραγούδια Για Μικρές Εβδομάδες " - Μανώλης Χατζημανώλης

Μανώλης Χατζημανώλης
Γεννήθηκε στο Βελβεντό Κοζάνης το 1964. Σπούδασε τρομπέτα και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, ωδική, ενοργάνωση, αντίστιξη και φούγκα) στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με δασκάλα την Άννα Διαμαντοπούλου.
Είναι διπλωματούχος της Σχ. Καλών Τεχνών του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο μουσικής για τον κινηματογράφο με το Γάλλο συνθέτη Laurent Petitzirard.
Με το τραγούδι ασχολείται από το 1989. Συνεργάστηκε με καταξιωμένους συνθέτες (Στ. Κουγιουμτζή, Θ. Μικρούτσικο, Γ. Μαρκόπουλο, Δ. Παπαδημητρίου, Β. Δημητρίου, Ν. Ξυδάκη, Γ. Καζαντζή κ.α) ερμηνεύοντας τραγούδια τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
"ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ"
Αυτοί που πήγανε σαφάρι στις Ζούγκλες της Αφρικής και του Αμαζονίου, στην επιστροφή τους στολίσαν τους τοίχους των σαλονιών τους με τα κεφάλια των θυμάτων τους – τρόπαια της Υπερδύναμής τους. Κάποιοι έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας χωρίς αποδείξεις του μεγαλείου τους. Κι είναι άδειοι οι τοίχοι της ζωής που κλείστηκαν.Το κεφάλι μου δεν χωράει εδώ, μα κι αν χωρούσε δεν είμαι δα κι η Λερναία Ύδρα. Γι' αυτό καταθέτω δέκα κομμάτια απ' τα μέρη της ψυχής, λάφυρα μαζεμένα απ' τα πεδία των μαχών, ταπεινή σπονδή στο ΘΕΟ ΕΡΩΤΑ. Έτσι κι αλλιώς όλοι κάνουμε λάθη…
Χρίστος Παπαδόπουλος
Περιεχόμενα:
1. Έναρξη
2. Το δικό μου φεγγάρι
3. Μοναξιά στην Εθνική Οδό
4. Πρόσχημα5. Παναγιά μου
6. Εκ περιτροπής
7. Απόψε άργησα
8. Κουρσάρικο
9. Του Καϊρου
10. Βαρύ απωθημένο
11. Νοσταλγώ
12. Το φάντασμα του κόσμου
13. Αιρετικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: