16 Φεβρουαρίου 2007

" Ώρες Μου Χρωματιστές " - Γιώργος Σταυριανός

Ο Γιώργος Σταυριανός, με τον μουσικό - στιχουργικό - ποιητικό του λόγο είναι ένας τροβαδούρος της εποχής. Οι μελωδίες των τραγουδιών του που θυμίζουν το δροσερό αεράκι που έχουμε όλοι ανάγκη και ανήκουν στον διαχρονικό λυρισμό του ελληνικού τραγουδιού.
Το «Ωρες μου χρωματιστές - Remake» είναι ένα album αφιέρωμα στα καλύτερα τραγούδια του Γιώργου Σταυριανού και τα ξαναφωτίζει με νέες ορχήστρες και εξαιρετικές φωνές.
Κυρίαρχο όπλο, η μεγαλοπρέπεια και η μαστοριά της λιτότητας! Η αφαιρετικότητα και συγχρόνως η περιεκτικότητά τους είναι στοιχεία υποδειγματικής γραφής που γεννήθηκαν σε θορυβώδεις εποχές προς πείσμα των καιρών… Δεν πέρασαν απαρατήρητα γιατί περιείχαν ανθρωποκεντρισμό και κολυμπούσαν στην μεγάλη μαγική δεξαμενή του ονείρου! Τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από πολύ κόσμο γι αυτά τους τα χαρίσματα και αυτός είναι ένας λόγος που ο Γιώργος Σταυριανός, με τον μουσικό - στιχουργικό - ποιητικό του λόγο είναι ένας τροβαδούρος της εποχής… (Ν. Μαυρουδής)
Τραγούδια γραμμένα στις μουσικές μας μνήμες όπως το «Ησουνα φεγγάρι» και «Ελένη» που ερμηνεύει μοναδικά ο Γιώργος Νταλάρας, «Στα ξανθά σου μαλλιά», «Το πιο μεγάλο ψέμα» με τον Παντελή Θαλασσινό, «Σιωπές» με την Γλυκερία, «Ωρες μου χρωματιστές», «Στη σιωπηλή γωνιά του φεγγαριού» με τον Πάνο Κατσιμίχα, «Το μαύρο αστέρι», «Ο καημός της φυσαρμόνικας», «Ολη η ζωή μας» με την Αναστασία Μουτσάτσου και το «Δρόμοι που αγάπησα» με την Παιδική Χορωδία του Ωδείου Kodaly περιέχονται στο album αλλά και δύο καινούρια τραγούδια «Ο χορός της Σαλώμης» με την Γλυκερία και «Η κολοκύθα έγινε πάλι άμαξα» με την Αναστασία Μουτσάτσου.
Τους στίχους έχουν γράψει ο Γιώργος Σταυριανός, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Μυρτώ Κοντοβά και ο Στέλιος Χατζημιχαήλ.
Περιεχόμενα:
01. Ήσουνα φεγγάρι (Γ. Νταλάρας)
02. Ώρες μου χρωματιστές (Π. Κατσιμίχας)
03. Ο χορός της Σαλώμης (Γλυκερία)
04. Στα ξανθά σου μαλλιά (Π. Θαλασσινός)
05. Το μαύρο αστέρι (Αν. Μουτσάτσου)
06. Ελένη (Γ. Νταλάρας)
07. Σιωπές (Γλυκερία)
08. Ο καημός της φυσαρμόνικας (Αν. Μουτσάτσου)
09. Μα εσύ γελάς σαν πρώτα (Π. Θαλασσινός)
10. Όλη η ζωή μας (Αν. Μουτσάτσου)
11. Το πιο μεγάλο ψέμα (Π. Θαλασσινός)
12. Στη σιωπηλή γωνιά του φεγγαριού (Π. Κατσιμίχας)
13. Κι η κολοκύθα έγινε πάλι άμαξα (Αν. Μουτσάτσου)
14. Δρόμοι που αγάπησα (Παιδική Χορωδία Ωδείου Kodaly)
15. C' est la vie (Ορχηστρικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια: