22 Φεβρουαρίου 2007

" Η Αιώνια Εφηβεία Της Φωνής " - Φλέρυ Νταντωνάκη

Φλέρυ Νταντωνάκη, Η αιώνια εφηβεία της φωνής, έκδοση του Αρχείου Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Η Φλέρυ Νταντωνάκη υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες φωνές (κατά πολλούς η σπουδαιότερη) που ανέδειξε το ελληνικό τραγούδι. Άνθρωπος σεμνός, τραγούδησε κυρίως κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι, έφυγε ήσυχα από τη ζωή σε νέα σχετικά ηλικία. Αυτή η ηχογράφηση, η οποία ανακαλύφθηκε στα αρχεία του κρατικού ραδιοφώνου, μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει τέχνη της μουσικής, τέχνη της φωνής, τάλαντο Θεού. Περιλαμβάνει τραγούδια των Beatles, αλλά και παραδοσιακά ξένα, κυρίως spirituals, αλλά και μια μοναδική ερμηνεία ενός ελληνικού παιδικού τραγουδιού. Γιατί η μουσική δίνει συγκίνηση...

Μπαλάντες των B. Dylan Donovan L Cohen, J. Lennon, G Harrison, C Stevens κ.α. αλλά και τραγούδια των Μ. Λοΐζου, Σ. Ξαρχάκου, Α, Βλάχου, Κ Γιαννίδη. Όλα αυτά τραγουδισμένα από την υπέροχη φωνή της αείμνηστης Φλέρυ Νταντωνάκη, σε ένα δίσκο παραγωγής και διανομής της ΕΡΤ. Α.Ε., από την σειρά «Αρχεία Ραδιοφώνου» με τον γενικό τίτλο «ΦΛΕΡΥ ΝΤΑΝΤΩΝΑΚΗ: Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ».Ένας δίσκος που ξαναφέρνει στην ακοή μας την μελωδικότερη ίσως φωνή των τελευταίων χρόνων. Αυτήν της Φλέρυς Νταντωνάκη. Της φωνής που «Στη γιορτή του αποχαιρετισμού της αντιληφθήκαμε το πραγματικό μέγεθος της απώλειας. Η καμπάνα χτύπησε, η φωνή χάθηκε μακριά. Χάνονται τέτοιες φωνές;» (…) Όχι τέτοιες φωνές δεν χάνονται. Όσο υπάρχουν φίλοι του καλού τραγουδιού, φωνές σαν της Φ. Νταντωνάκη, θα υπάρχουν και θα ακούγονται. Όσο υπάρχουν οργανισμοί ή εταιρείες που δεν έχουν το κέρδος για μοναδικό τους σκοπό φωνές με τέτοιο εύρος και μελωδικότητα θα ακούγονται. Έτσι και εμείς θα απολαμβάνουμε ερμηνείες υψηλού επιπέδου όπως αυτές της Φλέρυς που έφυγε.
Ένα άλμπουμ συλλεκτικό που δεν πρέπει να λείψει από καμιά δισκοθήκη.!


Περιεχόμενα:
01 The fool on the hill (John Lennon & Paul Mc Cartney)
02 Why and why (Woody Guthrie)
03 Blowin' in the wind (Bob Dylan)
04 Happiness runs (Donovan Leitch)
05 Don't think twice, it's all right (Bob Dylan)
06 Donna, Donna (Sholom Sekunda & Aaron Zeitlin)
07 Suzanne (Leonard Cohen)
08 A day in the life (John Lennon & Paul Mc Cartney)
09 Greensleeves
10 Amazing grace
11 Sometimes I feel like a motherless child
12 Silver dagger
13 Summertime (George & Ira Gershwin)
14 As time goes by (Herman Mercer)
15 Moonriver (Henry Mancini & Johnny Mercer)
16 Yesterday (John Lennon & Paul Mc Cartney)
17 Within you, without you (George Harrison)
18 Get together (Jesse Colin Young)
19 Moonshadow (Cat Stevens)
20 Imagine (John Lennon)
21 Εις το βουνό ψηλά εκεί
22 Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου
23 Καλημέρα ήλιε
24 Άσπρη μέρα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο το ποστ κι ευχαριστούμε, αλλά το αρχείο δεν κατεβαίνει σε .zip ή .rar αλλά σε...κάτι άλλο, που δεν βοηθάει εμάς που δεν είμαστε καλοί στην τεχνολογία.Θα παρακαλούσα θερμά, αν γίνεται, να "διορθωθεί"...ευχαριστώ ούτως ή άλλως...

Tyrannos είπε...

Φίλε μου "ανώνυμος" ναι, υπάρχει πρόβλημα με το Link (κατεβαίνει ως έγγραφο), τώρα το πρόσεξα κι εγώ, αλλά λύνεται εύκολα.
Αφού το κατεβάσετε, αλλάξτε του τίτλο π.χ (ntantonaki.rar) και αφού μετατραπεί σε συμπιεσμένο αρχείο, τότε το αποσυμπιέζετε κανονικά!
Ok..?