22 Φεβρουαρίου 2007

" Νύχτα Από Σεντέφι " Γιώργος Φραντζολάς

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ είναι φιλόλογος στο 3ο Λύκειο Ξάνθης. Έχει δημοσιεύσει γραπτά λογοτεχνικά κείμενα και δοκίμια που αφορούν στην λογοτεχνία και στη σχέση του λόγου με το ρυθμό και την μουσική. Ασχολήθηκε παράλληλα με τη σύνθεση και την στιχουργία. Εξέδωσε δύο προσωπικούς δίσκους με τίτλους ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΤΕΦΙ και ΕΔΩ ΞΥΠΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ με την Μαρία Φωτίου και την Καίτη Κουλλιά αντίστοιχα. Επίσης έχει συνεργαστεί σε δισκογραφικές παραγωγές δημιουργών όπως ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Ορφέας Περίδης και ο Ηλίας Κατσούλης.
Το "ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΤΕΦΙ" το οποίο είναι μια παραγωγή του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού κέντρου Θράκης, κυκλοφόρισε το 1995 σε μουσική και ποίηση του Γιώργου Φραντζολά.Τα 12 τραγούδια του δίσκου τα ερμηνεύουν οι τρείς υπέροχες φωνές των: Μ.ΦΩΤΙΟΥ, Θ. ΓΚΑΪΦΥΛΛΙΑ και Λ. ΤΣΙΑΜΠΑΖΗ
.
Η ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΙΟΥ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με το τραγούδι σε σχολικές χορωδίες και συγκροτήματα Πολιτιστικών συλλόγων. Περνάει στη Θεολογική σχολή του Α.Π.Θ. και παράλληλαπαρακολουθεί μαθήματα φωνητικής, κιθάρας και θεωρία μουσικής στο Σύγχρονο ωδείο.
Το 1982 ξεκινάει εμφανίσεις σε μπουάτ και ρεμπέτικα στέκια της πόλης. Το 1985 μπαίνει στο χώρο της δισκογραφίας μαζί με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Γιάννη Ψαρουδάκη (Οκτάβα)δημιουργώντας το συγκρότημα ''Νέοι Επιβάτες''.
Το ύφος της μουσικής της είναι έντεχνο με στοιχεία λαϊκά, παραδοσιακά και ροκ μπαλάντας.
Περιεχόμενα:
01 ΕΡΧΕΤ' Η ΑΓΑΠΗ - Μ. Φωτίου
02 ΣΚΟΡΠΙΟΙ Ή ΖΥΓΟΙ - Μ. Φωτίου
03 ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΤΕΦΙ - Μ. Φωτίου
04 ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ - Θ.Γκαϊφύλλιας
05 ΤΟ ΜΠΑΡΚΟ - Μ. Φωτίου
06 ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ - Μ. Φωτίου
07 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - Μ. Φωτίου
08 ΘΡΑΚΗ - Παιδική Χορωδία Ξάνθης
09 ΤΟ ΘΡΟΪΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ - Θ. Γκαϊφύλλιας
10 ΕΣΒΗΣΕ ΣΑ ΣΠΙΡΤΟ Η ΧΑΡΑ - Λ. Τσιαμπάζη
11 ΠΑΛΛΟΝΤΑΙ ΗΧΟΙ ΜΑΚΡΥΑ - Μ. Φωτίου
12 ΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΜΕ ΜΑΖΙ - Μ. Φωτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: